Rodzinne gotowanie z wykorzystaniem sezonowości produktów

 

We wtorek, 21 lutego br., w ramach współpracy z Bankiem Żywności w Olsztynie, odbędą się warsztaty kulinarne pn. "Rodzinne gotowanie z wykorzystaniem sezonowości produktów". W zajęciach udział mogą wziąć osoby zakwalifikowane do otrzymywania pomocy w ramach PO PŻ. 

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:

  • Przedstawienie możliwości związanych z ekonomią kuchni domowej przy wykorzystaniu sezonowości,
  • Tworzenie, poprzez praktyczne warsztaty, dań z wykorzystaniem sezonowych produktów,
  •  Uświadomienie roli sezonowych produktów w żywieniu,
  • Przedstawienie propozycji dań na niskobudżetowe, smaczne i zdrowe potrawy.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:

  • Poznanie roli sezonowych produktów w codziennej diecie,
  • Zdobycie wiedzy się jak tworzyć niskobudżetowe dania z wykorzystaniem produktów sezonowych,
  • Poznanie przepisów z wykorzystaniem produktów sezonowych,
  • Urozmaicenie jadłospisu o dania z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach POPŻ i z zachowaniem zasad sezonowości.

 

W razie pytań zachęcamy do kontaktu 87 428 1801