We wtorek, 21 lutego br., w ramach współpracy z Bankiem Żywności w Olsztynie, odbędą się warsztaty kulinarne pn. "Rodzinne gotowanie z wykorzystaniem sezonowości produktów". W zajęciach udział mogą wziąć osoby zakwalifikowane do otrzymywania pomocy w ramach PO PŻ.
Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
- Przedstawienie możliwości związanych z ekonomią kuchni domowej przy wykorzystaniu sezonowości,
- Tworzenie, poprzez praktyczne warsztaty, dań z wykorzystaniem sezonowych produktów,
- Uświadomienie roli sezonowych produktów w żywieniu,
- Przedstawienie propozycji dań na niskobudżetowe, smaczne i zdrowe potrawy.
Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
- Poznanie roli sezonowych produktów w codziennej diecie,
- Zdobycie wiedzy się jak tworzyć niskobudżetowe dania z wykorzystaniem produktów sezonowych,
- Poznanie przepisów z wykorzystaniem produktów sezonowych,
- Urozmaicenie jadłospisu o dania z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach POPŻ i z zachowaniem zasad sezonowości.
W razie pytań zachęcamy do kontaktu 87 428 1801